Руският патриарх Кирил поздрави президентът на страната Владимир Путин по случай Рождество Христово.

...
Руският патриарх Кирил поздрави президентът на страната Владимир Путин по случай Рождество Христово.
Коментари Харесай

Руският патриарх към Путин: Желая ви всемогъщата Божия помощ!

Руският патриарх Кирил поздрави президентът на страната Владимир Путин по случай Рождество Христово. Телеграмата е оповестена на сайта на Московската патриаршия, предаде ТАСС.

 

„ Ваше превъзходителство, скъпи Владимир Владимирович! Сърдечно ви приветствам за Коледа и Нова година. Изразявам сърдечна признателност към Вас за непрекъснатото внимание към делата на Руската православна черква, ориентирани към запазване на националните светини, отбрана на вярата и трайни морални полезности, реализиране на разнообразни просветителни и благотворителни начинания “, се споделя в известието.

 

Патриархът показва вяра, че дългогодишното ползотворно съдействие сред църквата, държавната власт и публичните институции ще продължи да способства за единството на народа, духовно-нравственото и патриотичното образование на младежта, основаването на мир и гражданска естетика.

 

" Наистина специфичното значение на събитието не е намаляло и до през днешния ден. По традиция в празничните дни на Рождество Христово църквата приканва хората към благодарствена молитва и видоизменение на живота им, към извършване на положителни каузи и грижа към ближните ”, добави патриархът.

 

„ Желая ви здраво здраве и благополучие, всемогъщата Божия помощ и триумфи във високата и виновна работа, която старателно изпълнявате в интерес на Русия “, написа той в умозаключение.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР